petek, 16. december 2011

Zlobni jeziki naredijo veliko škode

Nogometno moštvo je dobilo novega trenerja. Vsi so ga imeli radi, zato je bil trening močno obiskovan. Še posebej ga je vzljubil eden izmed fantov.

Nekoč so fantje po treningu videli trenerja, da je šel k zelenjavarju in si tam ogledoval jabolka. Nato je vzel najlepše jabolko, ga dal v žep in odšel.

Fantje so bili zaprepadeni. Odločili so se, da bodo svojega trenerja še bolj spremljali, zato so mu po vsakem treningu sledili. Vedno znova je zahajal k zelenjavarju in si ogledoval jabolka in vedno vzel najlepšega, ga dal v žep in odšel proti domu.

Eden izmed fantov je rekel:"Ste videli? Krade!"

Vsi so mu pritrdili. To se je razširilo in na treningih je bilo vedno manj fantov, dokler ni na koncu prišel samo tisti fant, ki je trenerja najbolj vzljubil. Trener se je začudil in vprašal fanta kaj je narobe. Fant je bil v zadregi, a mu je vendar povedal. Nato je trener tega fanta vzel s seboj in sta šla k zelenjavarju. Tam je trener, tako kot vsakič, gledal jabolka in najlepšega vzel in ga dal v žep.

Nato je vprašal prodajalca:"Koliko sem dolžan?"

Prodajalec pa mu je odvrnil:"Saj ste že poplačali. Nič niste dolžni."

In sta šla. Trener je fantu razložil, da gre vsako jutro po mleko in ga prinese tudi zelenjavarju, v zameno pa ima dnevno eno jabolko. Ker mu jabolko pred treningom nič ne koristi, ga vzame po treningu, ko je lačen in mu jabolko tekne.

Fant je takoj povedal ostalim fantom. Oni, ki je bil najbolj glasen pri širjenju govoric, da trener krade, se je zamislil in takoj klical trenerja ter se mu opravičil. Trener je rekel, da naj se zglasi pri njem doma, s seboj pa naj prinese velik vzglavnik. Fant je privolil in se zglasil pri njem. Trener ga je povabil ven na vrt in fantu dal v roke škarje. Rekel mu je naj prereže vzglavnik in vse perje, ki je notri, raztrosi v veter. Fant je to z veseljem naredil, saj je bila to zelo lahka pokora za njegove lažne obtožbe.

Ko je to naredil se je nasmehnil in pogledal trenerja, ta pa mu je rekel: "Sedaj pa poberi vse to perje in ga stlači nazaj v vzglavnik. Ko boš to storil, ti bo oproščeno."

Fant je žalostno pogledal in rekel:"Gospod, ampak perje je veter raznosil na različne kraje. Nemogoče je, da bi to pobral in stlačil nazaj v vzglavnik."

Trener mu je rekel:
"Enako je s tvojimi besedami."


--

Ni komentarjev: