ponedeljek, 10. januar 2011

Ginila Slovenija. Ljudje - odprite oči

(via: e-mail)

Politiki pozabljajo, da so tam, ker smo jih MI izvolili.

Občutite negativizem in jezo, ker naši politiki pred očmi celotne slovenske javnosti zlorabljajo moč in položaj, da zase, svoje družinske člane, sorodnike ali prijatelje, ki jih finančno podpirajo, pridobivajo ogromne vsote denarja?

Ste se kdaj vprašali, zakaj jih nihče v tej državi ne ustavi?

Ste naveličani spremljati afere, ki se redko končajo s sodnim epilogom? Postopki zastarajo ali o njih čudežno nikoli več ne slišimo. Taisti pa bogatijo še naprej na naš račun.

Se vam upira pogovor o zgodbi, kako je stotine ljudi ostalo brez dela, ker je njihov izvršni direktor namenoma in s pomočjo politike uničil perspektivno podjetje, da si je pridobil premoženjsko korist zase in svoje bližnje?

Se vam obrača, da član vlade izrabi položaj, da svojemu prijatelju priskrbi najemno pogodbo za poslovne prostore, za katere bo naša država z našim denarjem plačevala tretjino višjo najemnino od tržne vrednosti?

Ste zgroženi, da smo davkoplačevalci plačali 3,5 krat več denarja za izgradnjo šentviškega predora, kot je stala izgradnja najdražjega tunela v sosednji državi?

Se vam ne zdi skrajno primitivno, da župan vaše Ljubljane kmetijska zemljišča prekvalificira v zazidalna in s tem omogoči nenormalno visok zaslužek svojim sinovom?

Se vam zdi, da govorice o neznanskih zaslužkih pri nakupu vojaške opreme niso le govorice?

Vam je popolnoma sprejemljivo, da se član vlade javno zlaže in da predsednik naše države laž označi kot napako? Vam je popolnoma sprejemljivo, da predstavništvo podjetja, s katerim je isti član vlade povezan, posluje v prostorih rezidence slovenskega veleposlanika na Japonskem, medtem ko morajo druga slovenska podjetja plačevati visoke najemnine za svoja predstavništva v tujini?

Se vam ne zdi skrajno noro, da bomo slovenski davkoplačevalci dvakrat poplačali Novo Ljubljansko banko, medtem ko so bavčarji, šroti in kordeži še vedno na prostosti in denarja nikoli ne bodo vrnili? Denar pa bodo zagotovili tudi javni uslužbenci - z znižanjem že tako mizernih plač!?

Se še vedno sprašujete, zakaj in čemu? Našo državo vodijo lobiji, ki jim je malo mar za vas in za vaše otroke. Visoko izobražene strokovnjake, ki bi iz naše države naredili biser, bizarno plačujejo in njihove poglobljene analize pred očmi javnosti, že ves čas ignorirajo.

SLOVENCI - ZBUDITE SE in UKREPAJTE. Naši politiki vodijo našo nekoč čudovito in izjemoma perspektivno državo v pogubo. Ne primerjajte se z našimi južnimi sosedi, iz pozicije, ki ste jo imeli, bi bili danes lahko Švici za vzgled. Naši politiki vodijo našo državo kot vladajoče elite centralno-azijskih držav. Naša demokracija je obležala na papirju naše Ustave. Levi in desni so povezani bolj kot si mislite, levi in desni so eno.

SLOVENCI - ZBUDITE SE in UKREPAJTE. Murgeljski bazen in radovljiško hišo smo plačali mi, z našimi mizernimi plačami, vittonova torbica v roki umetelne smrklje je v bistvu naša, biserni uhani na ministričinih uhljih in njeni nakupovalni izleti, je bil denar za naše pokojnine, ki je nikoli ne bomo prejeli. Denar, ki se je izgubil ob nakupu oklepnikov bo plačal volilne kampanje prihodnjih volitev.

SLOVENCI - ZBUDITE SE in UKREPAJTE. Denar, ki nam ga pobirajo pred nosom, je denar, ki bi ga lahko porabili za boljšo opremo naših bolnišnic, za boljše in varnejše ceste, za več in cenejše vrtce, za več in boljše znanstvene raziskave, za naše fantastične kulturnike in talentirane športnike, ki životarijo, denar, ki nam ga kradejo, je denar za naše  železnice in boljši javni potniški promet, je denar za naše zdravje, ki nam uhaja skozi zasavske dimnike. 

VPRAŠAJTE SE, ALI KOMU V DRŽAVI SPLOH ŠE ZAUPATE?

ODGOVOR JE - NE ZAUPAJTE NIKOMUR.
UKREPAJTE.
POIŠČITE ALTERNATIVO.

Dvignimo glas skupaj in ustavimo politike in njihove prijatelje, ki so nam ukradli in uničili podjetja. Zaradi njih nimamo zaposlitve, zaradi njih v bolnišnicah ni prostora za nas, zaradi njih nam nižajo plače in zmanjšujejo že tako nizek standard življenja, zaradi njih si ne moremo privoščiti stanovanja, zaradi katerih varčujemo 10 in več let, da si privoščimo avtomobil nizkega srednjega razreda, zaradi njih ni prostora v vrtcih za naše otroke, zaradi njih naši otroci nimajo subvencionirane prehrane v šolah, ZARADI NJIH ŽIVIMO TAKO KOT ŽIVIMO.

VPRAŠAJTE SE, ALI SMO V SLOVENIJI RES VSI PRED ZAKONOM ENAKI? 
VPRAŠAJTE SE, ZAKAJ SO AROGANTNI LAŽNIVI ČEFERINI, SENICE TAKO
VSEMOGOČNI?


VPRAŠAJTE SE, ZA KOGA IN ZAKAJ PREDSEDNIK ŠČITI GOLOBJE GLAVE?
VPRAŠAJTE SE, KAM JE IZGINIL DENAR IZ GRADBENIH LOBIJEV?

NE SPRAŠUJTE V NEDOGLED.

Ob teh dejstvih smo razočarani in besni. Namen te pobude je, da se nas zasliši, spoštuje in upošteva. Zahtevamo enak zakon za vse, zahtevamo, da se oblasti ne zlorablja in da se take zlorabe dosledno, brezkompromisno in učinkovito sodno preganjajo.

Razmišljate komu sploh še zaupati, da se ne ponovi zgodba, ko se bo nova oblast spet brezskrbno okoriščala na račun davkoplačevalcev? Razmišljate koga boste volili na  naslednjih volitvah? Če je vaš odgovor ZA NIKOGAR, potem je čas, da UKREPATE. 

UKREPATE pa za začetek lahko tako, da:
Posredujte to pismo na čim več e-poštnih naslovov Podprite nas na Facebook-u "Ukrepajmo" ali pa nam odgovorite preko e-pošte v znak podpore
Prav tako lahko odpirate debate na to temo z vašimi prijatelji, družino in sodelavci. Začnite debate na Internet forumih, komentirajte članke v časopisih, ipd. 
Naj se nas sliši!



Skupina 11


PS: 
Bi bilo v javnem interesu iznajti "WikiLeaks Slovenia", kjer bi se odpirale zgodbe o naših politikih?

Ni komentarjev: