ponedeljek, 4. januar 2010

Novoletne zapovedi

10 zapovedi za leto 2010

Kolikokrat ste si že obljubili, da boste šli po praznikih na strogo dieto, prenehali kaditi in se vpisali na aerobiko?
In kolikokrat ste te obljube dejansko uresničili? Morda ni problem v vas, morda je problem v obljubah. So realne? Jih je preveč?
Čas je, da si zadamo realne cilje, da bo leto 2010 resnično uspešno. Pripravili smo vam nekaj preprostih zapovedi, ki jim boste lahko sledili s čisto malo truda.


1. Zapoved:
Vaša teža ni pomembna! Tudi višina ne. Zato vrzite te nepomembne številke stran, tudi število let, gubic na obrazu ali obročkov okoli trebuščka. Pustite zdravnikom, da se ukvarjajo s tem. Zato jih tudi plačamo.

2. Zapoved:
Obdržite samo nasmejane in prijatelje. Slabovoljne tečnobe vas samo vlečejo navzdol.
(Zapomnite si to, če ste slučajno vi ena izmed teh tečnobic).


3. Zapoved:
Učite se! Naučite se več o računalnikih, vrtnarstvu, šivanju, jezikih, čemerkoli. Nikoli niste prestari, da bi se kaj novega naučili, zato ne pustite možgane nezaposlene. Nezaposlen um je hudičeva delavnica.

4. Zapoved:
Uživajte v preprostih stvareh in cenite malenkosti. Preveliko pričakovanje prinaša bridka razočaranja.


5. Zapoved:
Smejte se pogosto, dolgo in glasno. Smejte sem, dokler ne ostanete brez daha. In če imate prijatelja, ki vas spravlja v smeh, preživite z njim veliko, veliko časa. Hm, nismo to že pokrili z zapovedjo številka 2? (Očitno je ta zapoved res pomembna.)

6. Zapoved:
Jokati ni greh. Solze pridejo in gredo. Sprejmite jih, žalujte in nato pojdite naprej. Edina oseba, ki je z nami celo življenje, smo mi sami. ŽIVITE, dokler ste živi.

7. Zapoved:
Obkrožite se s stvarmi, ki jih imate radi. Pa naj bo to družina, ljubimci, spomini, glasba, rastline, hobiji, karkoli. Vaša hiša je vaše zatočišče.

8. Zapoved:
Negujte svoje zdravje. Če je dobro, ga ohranjajte, če je nestabilno, ga izboljšajte. Če ga ne morete izboljšati, poiščite pomoč.

9. Zapoved:
Vzemite si čas za počitek ... Tako, da se vsaj enkrat na teden dobro naspite, umirite telo in duha ter napolnite baterije.

10. Zapoved:
Povejte ljudem, ki so vam pri srcu, da jih imate radi, ob vsaki priložnosti. Tudi če je to večkrat na dan.
 


Ni komentarjev: