nedelja, 13. september 2009

Znaki v zitu

Na enem izmed žitnih polj v britanski regiji Oxfordshire se je pojavil obris velikanske meduze, ki je kar trikrat večji od običajnih "slik" v žitnih poljih. Zanje nekateri trdijo, da nam jih pred koncem sveta, ki naj bi se po majevskem koledarju zgodil l. 2012, pošiljajo Nezemljani.


Podoba meduze je dolga kar 183 metrov, strokovnjaki pa trdijo, da ni delo navdušenega umetnika ali skupine prostovoljcev, saj tako velike in zahtevne "slike" ne bi mogli ustvariti v eni sami kratki noči.

Turistični delavci v Veliki Britaniji so seveda navdušeni, saj skrivnostni znaki v žitu privabljajo množico turistov, ki morajo oglede plačati (manj navdušen je verjetno lastnik žitnega polja, ki ima za okrog 700 € škode ).

Glavna skrivnost znakov v žitu je seveda v tem, kako nastajajo. Tega ni razvozljal še nihče. Znaki so videti kot vizitke Nezemljanov. Očitno ti Nezemljani veliko vedo, saj znaki v žitu predstavljajo verske simbole starodavnih ljudstev, geometrijske like, matematične simbole…Starodavna ljudstva so očitno razvila znanost do te mere, da nad njihovimi dosežki strmimo še danes. Stari Babilonci so poznali skupni imenovalec obhodnih poti takrat znanih planetov našega osončja v sekundah, kar smo mi odkrili šele v sodobnem času.

Žitni krogi so v Angliji znani že od l. 1678; takrat so jim pravili »hudičeva košnja«.

Dva priletna Angleža sta si pred leti privoščila majhno potegavščino. Ponoči sta odšla na polje, v zemljo zasadila kol, napela vrv in s plahto poležavala žito. Nista bila ravno prepričljiva, saj so bili njuni liki okorni. Pozneje sta dejanje tudi sama priznala.

Skrivnost torej ostaja skrivnost.

Pojavil se je celo krog, ki je za šest let vnaprej zarisal položaj zvezd v galaksiji, kjer smo mi. Nekdo očitno veliko ve. Toda kdo?

L. 1995 se je pojavila risba našega osončja z orbito Zemlje, a brez Zemlje. Nekdo nas je zbrisal z zvezdnih kart kot nek planet v izolaciji. »Nekdo« ali »nekaj« ves čas spremlja dogajanje na Zemlji. Morda ta »nekdo« ne živi na fizični ravni kot Zemljani, ki poznamo le tri osnovne ravni stanja: trdno, tekoče in plinasto.

Ni pa nujno, da z NLP upravljajo Nezemljani. Mahabharata, najstarejše besedilo, nastalo na našem planetu, opisuje strahovito vojno s strašnim orožjem. Po tem zapisu so se preživeli umaknili v nebo. So izdelovalci NLP-jev navsezadnje naši predniki, povsem fizična bitja? Kdo ve?

Na tisoče ljudi z vsega sveta v poletnih mesecih obišče žitne kroge predvsem v zahodni Angliji med Stonehengom, Winchestrom in Malboroughom. Doživetje pri sprehodu skozi sveže nastal žitni krog je nepozabno: delikatno in na popoln način položene bilke, domišljijski, zapleteni vzorci, jasno zaznavne močne energije in masivne dimenzije.
Prve kroge v žitu so odkrili v Angliji leta 1678. Od takrat se pojavljajo vsako leto vse od pozne pomladi preko poletnih mesecev. Kasneje so jih našli tudi drugod po Evropi, v ZDA, Kanadi in na Japonskem.
Liki navadno nastanejo ponoči, v nekaj sekundah. Našli so jih na poljih pšenice, ječmena, oljne repice, ovsa, sončnic in drugih rastlin, pa tudi na peščenih tleh ali v snegu. Rastline v liku so upognjene, vendar niso poškodovane (to ne velja za "ponaredke" - like, ki jih naredijo ljudje); če žito še ni zrelo, tako upognjeno raste naprej. Niti ena sama bilka ni zlomljena! V nekaterih likih je žito "poležano" v več plasteh in bilke so v vsaki plasti obrnjene v drugo smer. Žito je včasih spleteno v nekakšne kite.
Avgusta 1996 je John Wheyleigh, študent, ki je šotoril v južni Angliji pri Oliver's Castlu, posnel kratek videofilm, ki prikazuje nastajanje lika v žitu. Na filmu lahko vidimo tudi štiri hitro premikajoče se svetlobne krogle, ki so očitno povezani z nastankom lika v žitu.
Nekateri raziskovalci menijo, da je posnetek le potegavščina. V večini profesionalnih videolaboratorijev, kjer so trak analizirali, pa so potrdili, da je film "čist" in da ni verjetno, da je bil obdelan z računalnikom.
Avgusta 1997, leto potem ko je bil posnet Wheyleighov videofilm, sta dva češka raziskovalca likov v žitu dejala, da sta nekega jutra videla, kako so tri ločene skupine svetlobnih krogel letele nad krajem, kjer so pozneje odkrili lik v žitu. Svetlobne krogle so, kot na videoposnetku Johna Wheyleigha, potovale skupaj in zelo hitro. Poleg tega sta Čeha poročala, da sta med opazovanjem prvega kompleta krogel slišala nenavaden zvok. John Wheyleigh je poročal o podobnem zvoku, ki ga je prebudil in mu omogočil snemanje dogodkov, ki so sledili.

Ezoteriki trdijo, da so vsi planeti našega osončja poseljeni, toda če bi šli na Mars ali na Venero, tam ne bi nikogar videli. Vsi Nezemljani torej živijo na višji etrski ravni kot mi, ubogi Zemljani.Do leta 1996 so poročali o več kot 8000 stvaritvah po vsem svetu, ki so bile iz leta v leto bolj zapletene in so čedalje bolj presenečale. Potem se je v teh pojavih zgodil naslednji preskok, ki je rahlo vznemiril svet. Nekega večera, julija 1996, ob 17. uri in 15 minut je pilot britanskega kraljevega letalstva letel nad polji zgodovinskega Stonehenga, poleg najbolj prometne ceste v Wiltshiru. Stonehenge je uporabil kot orientacijsko točko za zračni obhod. Po isti poti se je vračal ob šestih popoldne in uradno obeležil osupljiv in izjemno zapleten vzorec v dolžini več kot sto metrov, ki se je od nikoder pojavil na polju pod njim. Vzorec je podrl vse rekorde: bil je najdaljši, z najbolj zapleteno obliko in prvi, ki je nastal v dnevnem času - po trditvah skrbnikov Stonehenga v okviru petnajstih minut.

Do danes mnogi še vedno menijo, da je bila to najlepša stvaritev v žitu vseh časov, pa čeprav so nekoliko kasneje odkrili 'Katarinino kolo', ki predstavlja lik z več kot 400 brezhibnimi krogi in z naslednjo rekordno dolžino, ki je presegla 300 metrov.
Pričakovati torej moramo, da se bo skrivnost žitnih krogov popolnoma odprla šele, ko se bo norost tekmovanja v oborožitvi razblinila skupaj z ogromno industrijo orožja in ko bomo uvideli, da nismo naredili iz naše čudovite Zemlje nič drugega kot kaos.
Ta zapleteni vzorec se je 15. decembra 2008 pojavil v snegu pri mostu Kornhaus v Bernu v Švici. Podoben je žitnim krogom, ki se pojavljajo v Veliki Britaniji in po svetu.
V noči z 19. na 20. junij 2000 se je v Pečarovcih pri Murski Soboti na njivi Zelkovih iz Pečarovcev pojavil prvi doslej znani žitni krog v Sloveniji.

Do zdaj najbolj dovršen krog v Sloveniji se je v noči s 17. na 18. julij 2006 pojavil v Krapju pri Ljutomeru ( spodnja fotografija ).V žitnem krogu s Pobrežja pri Ptuju so na tleh našli ptičje gnezdo polno jajc. Žito je bilo poležano okoli gnezda in nobeno jajce ni bilo poškodovano.

Ni komentarjev: